Jouw Instructeurs

Samen al 40 jaar ervaring.
Ruud, Richard, Frans en Ria; samen hebben wij al meer dan 40 jaar ervaring.
Je hebt dus altijd een ervaren instructeur naast je zitten.
“Zijn we dan niet vastgeroest in oude (slechte) gewoontes ?” Nee, dat zijn wij zeker niet ! Wij volgen regelmatig cursussen om onszelf scherp en alert te houden. We zijn altijd op zoek naar die “net wat verbeterde” manier van lesgeven en proberen altijd aan te sluiten bij de moderne tijd en jou persoonlijkheid.
Maar we vinden het vooral leuk om jou les te geven !

Wie is jouw instructeur ?

Ruud: In 1991 stond ik op een keerpunt in mijn carrière. Na 10 jaar in het bedrijfsleven werkzaam te zijn geweest was ik toe aan wat anders. Maar wat? Ik zag een advertentie in de Veronica gids: “Word rijinstructeur” en dacht, dit is op mijn lijf geschreven. Auto’s en motoren zijn mijn hobby, kennis overbrengen vind ik leuk en een auto heb ik al. Dus een half jaar in de schoolbanken en geslaagd voor rij-instructeur. Oktober 91 aan de slag gegaan en compagnon geworden bij een bestaande rijschool. Na een tijdje besloten om zelfstandig verder te gaan onder mijn eigen naam. Ik heb na bijna 25 jaar nog steeds heel veel plezier in mijn werk en doe het nog steeds met volle overgave. Belangrijk voor mij is dat onze klanten een goede rijopleiding krijgen waarbij inzicht in het verkeer voorop staat. Maar boven dat alles vinden wij dat de klant ook vooral met plezier moet kunnen terug kijken op de rijopleiding. Hoor gelukkig regelmatig van oud leerlingen dat ze in bochten of moeilijke situaties mij nog in hun hoofd horen kletsen hoe het opgelost moet worden. Ik reis dus op heel veel “vakanties” mee. Ik nodig u bij deze dan ook uit om middels een proefles eens kennis met ons te maken.

Richard: Als je van je hobby je werk maakt, dan ga je elke dag met plezier aan het werk. Dat klopt !
Al sinds 2003 geef ik elke dag met plezier les. Daarvoor heb ik 10 jaar leiding gegeven, dus ik heb altijd al met mensen gewerkt en dat vind ik ook leuk. Na het behalen van mijn motorrijbewijs bij Ruud, dacht ik: dat lesgeven dát is wat voor mij ! Vervolgens ben ik de instructeursopleiding gaan doen, mijn vaste baan opgezegd en daarna compagnon geworden bij Ruud. Heel spannend, maar ik heb geen moment spijt gehad. Plezier tijdens de les, dat vind ik belangrijk. Ook vind ik het leuk om nieuwe kennis op te doen en die kennis dan weer te delen met mijn leerlingen. Zo blijf ik scherp en kan ik jou net dat beetje meer meegeven. Ik hoop je snel als mijn leerling te mogen verwelkomen !

Frans: Sinds 2015 versterk ik het team van Verkeersschool Ruud Schreijer op de zaterdagen. Bij de dienst “vervoer en ondersteuning” van Justitie heb ik veel ervaring opgedaan in het verkeer, o.a door meerdere verhoogde rijvaardigheids-trainingen. Ook geef ik les bij Justitie voor het rijden met optische en geluids-signalen (voorrangs voertuigen). Ik vond het leuk om deze ervaring te delen en zodoende ben ik de instructeursopleiding gaan doen. De combinatie van lesgeven voor Justitie én rijbewijs kandidaten is dus een prima combi. Met mijn ervaring kan ik jou nog beter voorbereiden op het hedendaagse verkeer. Een win-win situatie voor mij én vooral voor jou ! Ik geef met veel plezier les en vind het belangrijk dat jij ook plezier hebt in de rij opleiding. Heb je er net zo veel zin in als ik ? Meld je dan aan en dan stappen we samen in de auto !

IMG-20170118-WA0000

Ria: Sinds 2010 ben ik begonnen met het geven van rijles. Daarvoor werkte ik bij de post, maar wegens een reorganisatie moest ik daar weg en  heb ik vervolgens de opleiding tot rij-instructeur gedaan.
Tot op de dag van vandaag heb ik nooit spijt van gehad van deze
beslissing !
Autorijden en verkeer hebben altijd mijn interesse gehad. In mijn vrije tijd vinden mijn partner en ik het fijn om het verkeer van een andere kant te zien. Fietsen en fietsvakanties zijn dan ook onze grootste hobby’s.
Samen met jouw wil ik op een prettige, veilige en leerzame manier rijles   geven. Wil jij dat ook ? Stap dan bij mij in de auto !

Waarom ons slagingspercentage zo hoog is.

Als je veel geld uitgeeft dan wil je ook wel kwaliteit, dat vinden wij ook.
Wij geven les met een duidelijke structuur, daardoor weet je altijd waar je staat en wat je nog moet doen.
We leren je dat wat je nodig hebt om een voertuig veilig te besturen te vertalen naar de praktijksituaties die je onderweg tegenkomt. We vertellen dus vooral waarom je iets moet doen. Wij hebben tijdens de les niet het boek, maar de praktijk op schoot.
Dat is ook de manier waarop de examinator van het CBR jou beoordeeld.

Bel ons: 0229-244481 of mail.


“Ik heb de rijschool van Ruud als zeer prettig ervaren. Ruud is erg goed in zijn vak en heeft een leuke persoonlijkheid. Hij is zoals ze zeggen streng maar rechtvaardig, hij laat je op een duidelijke manier weten wat je sterke en zwakke punten zijn. Hij kan ook goed uitleggen waarom dingen zijn zoals ze zijn. Dankzij hem ben ik in een keer geslaagd.” -Sander uit Hoorn